Geschreven: Wouter

Hoe Stoal gesmeed is

Ons verhaal

Hoe komen 2 kerels uit de Achterhoek op het idee om een bedrijf te beginnen in een branche waar al een gebrek is aan (technisch) personeel? Heel simpel; omdat ze denken dat het anders kan! Benieuwd naar de ideeën hierachter, onze beweegredenen en het verdere verhaal van Stoal? Lees dan deze blog!
Hoe Stoal gesmeed is

De samenwerking die ten grondslag ligt aan Stoal

Frank en Wouter werken al een geruime periode samen, sinds wat een vorig leven lijkt te zijn. Een tijd die niet alleen bestond uit werken, maar uit lachen, sporten, stappen, er voor elkaar zijn… Het hoorde er allemaal bij. Niet gek dus dat de heren later, toen ze niet meer samen werkten, contact met elkaar hielden. Toen Frank het idee kreeg om een nieuw bedrijf te beginnen, was het geen wonder dat Wouter de persoon is die hij hiervoor benaderde!

Stoal oprichting collega's

Werknemers met stip op één

In de eerste brainstormsessie zijn beide mannen het al eens over wie op de eerste plaats moest komen te staan: de medewerkers. Hoe de heren dat denken te bereiken? Als je het hen vraagt is dat heel simpel: niet zeggen dat je een “leuke plek om te werken” bent, maar mensen het daadwerkelijk laten ervaren!


Om het maar weer eens heel kort en krachtig te stellen: “wie goed doet, goed ontmoet”.

Wat betekent dit voor de principes van Stoal?

  • Een gemoedelijke en vertrouwelijke sfeer, waarin een ieder zichzelf kan zijn, eerlijk kan zijn en het beste uit zichzelf kan halen;
  • Het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen en coaching trajecten;

  • Het faciliteren van benodigde trainingen, cursussen en trainingen;

  • Dat niemand meer of minder is, dan iemand anders. Wie bunt geliek!

De eerste ervaringen

Stoal bestaat inmiddels een klein half jaar, waarin het is gegroeid naar een club met 20 enthousiaste techneuten. We zien collega’s groeien, er worden mooie stappen gezet en de resultaten liegen er niet om: we zijn goed onderweg!


Een paar voorbeelden van deze resultaten? Een assessment waaruit blijkt dat een collega meer stappen kan gaan maken dan (zelf) gedacht. En aan de andere kant een gezellige BBQ, een beachparty en een kampioen kruisboogschieten. Schik hebb’n!

Stoal vuurkorf

Een blik op de toekomst

Als bedrijf is de wil om te groeien vaak aanwezig, maar dat is bij Stoal geen doel op zich. Groeiprognoses zijn harde, kille cijfers en zeggen niets over het geluk van medewerkers. Om collega’s goed te kunnen begeleiden, vinden we het bij Stoal belangrijk dat we onze mensen kennen.


Persoonlijk contact en mensen nieuwe ervaringen meegeven, daar ligt de focus. Vort Goan!